Wat is dat…

Traditioneel wordt op de eerste maandag van oktober het eerste bokbier aangetapt in Herberg de Morgenstond. De eerste zaterdag na het aantappen wordt het Wereld Kampioenschap Bokkenollen georganiseerd.

WK Bokkenollen

Bokkenollen is met een dienblad bokbier door Griendtsveen hollen. Een team bestaande uit twee lopers en een coach leggen een parcours op, door en langs het kanaal. Het dienblad is voorzien van een flesje bokbier en 4 met bokbier gevulde glazen. Het doel is om het parcours in een zo kort mogelijk tijd af te leggen en zoveel mogelijk bier mee terug te nemen. Het parcours van ongeveer één kilometer is voorzien van zelfgemaakte en veelal spectaculaire hindernissen. Ieder jaar starten 120 teams om te strijden om de titel Wereldkampioen Bokkenollen!

WK Limonollen

Als zondag de bierdampen weggetrokken zijn en de zon weer doorbreekt is de jeugd aan zet. Het WK Limonollen is de kindervariant, hierbij word gelopen met een dienblad met daarop geen bokbier maar limonade. Het parcours voor het Limonollen wordt aangepast aan de vier leeftijdscategorieën.

Hoe is het ontstaan

Bokkenollen is een uit de hand gelopen actie die in 1998 is gestart om de biljartvereniging TBK van financiële middelen te voorzien om hun 50 jarig jubileum te kunnen vieren. Het bleek een groot succes en om te kunnen groeien zijn andere verenigingen uit Griendtsveen erbij betrokken. In 2001 is de 2e dag aan het evenement toegevoegd om ook de jeugd deel te laten nemen aan het WK Limonollen. In 2013 is er ook een damescompetitie toegevoegd voor teams bestaande uit 3 dames.

Het evenement bestaat inmiddels 22 jaar. Door de jaren heen zijn de hindernissen spectaculairder geworden en bedenken we ieder jaar nieuwe hindernissen. Daarnaast hebben we hard gewerkt aan de professionalisering, beleving en de uitstraling. Hierbij kun je denken aan het foodplein met een ruim aanbod voor jong en oud, de verschillende bockbieren in het horeca-assortiment en het feestelijke entertainment.

Wat het zo bijzonder maakt…

We zijn uniek door bijvoorbeeld de feesttent die jaren lang op het kanaal stond en de spectaculaire zelfgebouwde hindernissen. Daarnaast door de mensen achter dit evenement. Het hele evenement wordt mogelijk gemaakt door leden van de Griendtsveense verenigingen. Alle werkzaamheden worden door eigen mensen gerealiseerd van horecamedewerker tot scheidsrechter tot opbouwer. Alle opbrengsten komen dan ook ten goede van deze verenigingen waardoor ze hun activiteiten kunnen blijven organiseren. Naast deze baten heeft het ook een belangrijke sociale functie binnen de gemeenschap. De vrijwilligers van jong tot oud werken samen om dit evenement te realiseren. Het brengt mensen in contact met elkaar en laat zien hoe ze samen sterk zijn. Dit mooie evenement is al 22 jaar het bewijs van deze krachtige samenwerking!